Βύρωνας Χαμηλοθώρης2017-07-27T14:53:02+00:00

Χαμηλοθώρης Βύρωνας

Ο Βύρωνας Χαμηλοθώρης είναι καθηγητής Φυσικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την παρατηρησιακή αστρονομία, τον προγραμματισμό και την εκπαίδευση.

Είναι ενεργό μέλος σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και για δεκαπέντε χρόνια είναι υπεύθυνος περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Έχει λάβει μέρος, είτε εκπαιδεύοντας ομάδες είτε ως διοργανωτής, σε δεκάδες, εγκεκριμένους από το Υπουργείο Παιδείας, τοπικούς ή διεθνείς διαγωνισμούς πειραμάτων φυσικών επιστημών (EUSO, ΕΚΦΕ, ενδοσχολικοί και διασχολικοί διαγωνισμοί), σε επιμορφώσεις ενηλίκων και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και σε πολιτιστικά δρώμενα στους δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης (Science Festival, School-Lab, Science on Stage κα).

Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για εκλαΐκευση της επιστήμης και του επιστημονικού εγγραμματισμού κυρίως των νέων, τον οδήγησε στη δημιουργία θεματικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με επιστημονικούς ομίλους, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μουσεία, τονίζοντας μέσα από το παιχνίδι τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.