Μαίρη Μαρίν2017-07-27T14:52:48+00:00

Μαρίν Μαίρη

Η Μαίρη Μαρίν είναι αριστούχος απόφοιτος Ελληνικής, Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη “Θεωρία Λεξικογραφίας και Εφαρμογές” με άριστα.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Γλωσσολογίας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και Γαλλικής Γλώσσας και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Lyon. Κατέχει επίσης τίτλους σπουδών στην Ιταλική και Γερμανική γλώσσα, μουσικών σπουδών (πιάνου, ανώτερων θεωρητικών) και έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους στη συγγραφή ξενόγλωσσου εκπαιδευτικού υλικού και λεξικών.

Έχει πιστοποίηση στην Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη. Έχει επιμορφωθεί στο θέατρο, στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή αφήγηση, στη διαφοροποιημένη και εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, στις δεξιότητες του 21ου αιώνα και την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Διδάσκει και τις 2 γλώσσες επί 28 συναπτά έτη, 14 από τα οποία Αγγλικά στα Αρσάκεια Σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια).

Έχει διατελέσει κριτής και υπεύθυνη προετοιμασίας μαθητικών και Ρητορικών Αγώνων τόσο σε ενδοσχολικούς (Παναρσακειακούς) όσο και σε Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας στα ελληνικά και σε αγώνες του Βρετανικού Κοινοβουλευτικού μοντέλου debate στα αγγλικά. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και εμψυχώτρια σε συνέδρια και εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και οργάνωση υλικού της ψηφιακής πλατφόρμας e-arsakeio των Αρσακείων Γυμνασίων, του θεατρικού ομίλου ENGLISH THEATRE CLUB, όπου κάνει τη σκηνοθεσία και παραγωγή θεατρικών μουσικών παραστάσεων στα αγγλικά, του Ομίλου Ψηφιακής αφήγησης και Κινηματογράφου FILM AND DIGITAL LITERACY CLUB, του Πολιτιστικού Προγράμματος «Η συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας στην Αγγλική», του διαγωνισμού SPELLING BEE και του Μαθητικού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ΜUN).

Είναι επίσης μέντορας στη διεθνή Διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα μαθημάτων εξ’ αποστάσεως Coursera. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λεξικογραφίας.